Identiteitsdiefstal controle

De identiteitsdiefstal controle functie is alleen beschikbaar voor gebruikers met het Premium-abonnement.

Uw telefoonnummer is uw ID in apps voor bankieren, online winkels, sociale media en andere diensten. Als iemand gegevens verkrijgt die aan uw telefoonnummer zijn gekoppeld, kan hij of zij zich gemakkelijk voordoen als u, en bijvoorbeeld toegang krijgen tot uw bankrekeningen of een lening op uw naam krijgen.

Met de identiteitsdiefstal controle functie wordt uw telefoonnummer vergeleken met databases met lekken. Na het uitvoeren van de controle tonen we u alle websites die accountgegevens voor dit telefoonnummer hebben gelekt. We tonen ook de categorieën van gelekte gegevens en doen aanbevelingen over wat u aan de lekken kunt doen. Naast uw eigen telefoonnummer kunt u ook de telefoonnummers van uw gezinsleden bekijken. Alle telefoonnummers die u toevoegt, worden automatisch gecontroleerd. Als nieuwe lekken worden ontdekt, ontvangt u een melding op uw apparaat.

Voordat de app telefoonnummers controleert op gelekte gegevens, codeert het ze dubbel met behulp van een hash-functie. Dit betekent dat de telefoonnummers die u invoert nooit uw apparaat verlaten.

In deze sectie

Uw aan de telefoon gekoppelde accounts controleren